Loading...
Menu

To Ανατόλια στην 72η Διεθνή Διάσκεψη του EYP

 

To Ανατόλια στην 72η Διεθνή Διάσκεψη του EYP

Από τις 14 έως 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 26η Εθνική Διάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδα με τη συμμετοχή 140 μαθητών από σχολεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Στόχος της διοργάνωσης ήταν η επιλογή της οκταμελούς εθνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 72η Διεθνή Διάσκεψη του European Υouth Ρarliament (EYP) η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο από τις 5 έως 14 Απριλίου 2013.

Το Κολλέγιο Ανατόλια, συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, στην Εθνική Διάσκεψη Επιλογής με τετραμελή ομάδα την οποία αποτελούσαν οι μαθήτριες Κωνσταντίνα Αϊνατζόγλου, Ευαγγελία Θεοδωρίδου, Δήμητρα Καρακιουλάκη και Αλίκη Στογιάννου.

Τα αποτελέσματα της Διάσκεψης Επιλογής αποτέλεσαν την ανταμοιβή της μεγάλης προσπάθειας της ομάδας του Ανατόλια: η Δήμητρα Καρακιουλάκη επελέγη στην οκταμελή εθνική ομάδα και θα ταξιδέψει στο Μόναχο, η Αλίκη Στογιάννου επελέγη πρώτη αναπληρωματική σε σύνολο 22  συμμετεχόντων, ενώ η Κωνσταντίνα Αϊνατζόγλου και η Ευαγγελία Θεοδωρίδου διακρίθηκαν στη Διάσκεψη ως οι καλύτερες των επιτροπών τους.

Η προετοιμασία των μαθητριών ξεκίνησε από τον Οκτώβριο με στόχο την καλύτερη δυνατή συμμετοχή στην τριήμερη Διάσκεψη Επιλογής. Η Διάσκεψη χωρίστηκε σε τρία μέρη: Teambuilding (γνωριμία των συμμετεχόντων στις επιτροπές μέσα από δράσεις ανάπτυξης εμπιστοσύνης), Committee Work (συζήτηση των θεμάτων στο πλαίσιο των επιτροπών και εκπόνηση ενός ψηφίσματος) και General Assembly (ανοιχτή παρουσίαση και συζήτηση των ψηφισμάτων όλων των επιτροπών στη Γενική Συνέλευση).

Η Διάσκεψη γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων, ο οποίος ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, την άψογη διοργάνωση των μελών του ΕΥΡ αλλά και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων (delegates), όπως αποδείχθηκε από το εξαιρετικό debate πάνω στο περιεχόμενο των ψηφισμάτων στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην προετοιμασία όσο και στη Διάσκεψη η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα αγγλικά.


Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead